Γινε εθελοντης

needtopractice

Οι εθελοντές είναι σημαντικοί. Όποιος και αν είναι ο λόγος που σε ενέπνευσε για να μας ακολουθήσεις, μπορείς να γίνεις μέλος μιας δραστήριας, φιλικής ομάδας που κάνει τη διαφορά.

Ο εθελοντισμός σε επιβραβεύει και σε βοηθά να «δώσεις κάτι πίσω» στην κοινωνία.

Μέσα από τον εθελοντισμό:

  • Αποδέχεσαι μια πρόκληση – η συμμετοχή σου σε κάτι νέο είναι μια πραγματική πρόκληση. Ο εθελοντισμός μπορεί να σε βοηθήσει να επιτύχεις προσωπικούς στόχους, να αναπτύξεις νέες δεξιότητες και να διερευνήσεις τις ικανότητές σου. Μερικές φορές η εθελοντική εμπειρία μπορεί να σε οδηγήσει σε κάτι που δεν είχες σκεφτεί ή να σε βοηθήσει να ανακαλύψεις ένα χόμπι ή ένα ενδιαφέρον που αγνοούσες.
  • Γίνεσαι δραστήριο μέλος της κοινωνίας – ο εθελοντισμός συνεισφέρει στην οικοδόμηση μιας ισχυρότερης κοινωνίας, στη δραστηριοποίηση μέσα στην κοινωνία και σε βοηθά να αισθανθείς μέλος κάτι σημαντικά ευρύτερου πέρα από την οικογένεια και τον κύκλο των φίλων σου.
  • Γνωρίζεις νέους ανθρώπους – Συμμετέχοντας ως εθελοντής θα γνωρίσεις πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους και θα κάνεις νέους φίλους.
  • Αποκτάς μια αίσθηση ευημερίας – Οι έρευνες δείχνουν ότι ο εθελοντισμός χαρίζει καλύτερη υγεία.
  • Προσωπική ανάπτυξη – Αν σκέφτεσαι την εξέλιξη της σταδιοδρομίας σου, να βρεις εργασία ή να επιστρέψεις στη δουλειά, οι εμπειρίες που θα αποκτήσεις ως εθελοντής μπορεί να αποδειχτούν εξαιρετικά χρήσιμες.
  • Περνάς καλά – Ο εθελοντισμός συγκαταλέγεται ανάμεσα στις δραστηριότητες αναψυχής. Οι περισσότεροι εθελοντές απολαμβάνουν αυτό που κάνουν – γι’ αυτό και συνεχίζουν να το κάνουν. Τα καινούργια ενδιαφέροντα και χόμπι διασκεδάζουν, χαλαρώνουν και αναζωογονούν.
  • Ο εθελοντισμός είναι μια αμφίδρομη διαδικασία – Κάθε εθελοντής έχεις τα δικά του κίνητρα και λόγους που συμμετέχει. Μια καλή εθελοντική οργάνωση ρωτά για τα κίνητρα σου και προσπαθεί να ικανοποιήσει και τις δικές σου ανάγκες.

Για να γίνεις εθελοντής, επικοινώνησε μαζί μας στο: info@hellenicvalues.org.